fbpx

Aktuellt & nyheter

I den mån vi hinner så skriver vi om än det ena, än det andra som relaterar till badrum, kök, besiktningar och mer därtill

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss
 • Bostadsrättsförenings ansvar för skador
  HD: Förening ansvarig för skador på grannfastighet

  Högsta domstolen har fastslagit att en bostadsrättsförening är ansvarig för skador på grannfastighet som uppkommit genom läckage från föreningens ledningar. Bostadsrättsföreningar bör regelbundet inspektera markförlagda ledningar i skadeförebyggande syfte.

  Läs mer
 • Besiktningsklausul för bostadsrätt
  Besiktningsklausul vid köp av bostadsrätt

  Allt för många väljer eller för den delen tvingas att köpa bostadsrätt utan en noggrann undersökning av bostaden. Vi tänkte därför resonera lite om det här med besiktningsklausul vid köp av bostadsrätt...

  Läs mer
 • Byggboom i Stockholms Skärgård
  Besiktningsman i Stockholms skärgård

  Många tråkiga associationer kan knytas till Covid -19, men där syns även positiva effekter. Privatpersoner har investerar som aldrig tidigare i sina hem och sommarhus. Det märks inte minst i Stockholms skärgård, där hammarslagen ekar tätt mellan öarna.

  Läs mer
 • Vattenfelsbrytare
  Vattenfelsbrytare, vattenbrytare.. vad är vad?

  Tekniken rusar framåt även inom VVS-området. Begreppsförvirringen är stundtals stor när det talas om vattenfelsbrytare, läckagebrytare, vattenbrytare, vattenlarm och annan teknik som skyddar mot vattenskador. Nu har RSK-Tekniska Rådet definierat vad som är vad.

  Läs mer
 • Fel i bostadsrätt
  Fel i bostadsrätt – vad gäller?

  Vi utför frekvent besiktningar av hus och bostadsrätter där det uppdagats fel efter överlåtelsen, där köparen i efterhand framställer krav på ersättning från säljaren. Vid fel i bostadsrätt står ofta badrum i centrum, vilket tursamt nog tillhör vårt specialistområde.

  Läs mer
 • Norra tornen
  Bättre skydd vid köp av bostadsrätt

  Konsumentens svaga skydd vid köp av bostadsrätt har debiterats flitigt i många år. Nu lämnar Riksdagen i uppdrag åt regeringen att utreda hur konsumentskyddet kan stärkas.

  Läs mer
 • golvvärme föreningens ansvar
  Golvvärme, bostadsrättsföreningens ansvar

  Ansvar för reparationer och underhåll av bostadsrätter delas mellan föreningen och bostadsrättshavare. Var gränsen går mellan medlemmens och föreningens ansvar är ofta föremål för diskussion, och leder inte sällan till tvist.

  Läs mer
 • Badrumsbesiktning vid renovering, fr 2.900 kr

  Vi är specialister på badrumsbesiktning vid renovering. Anlita en besiktningsman som är utbildad av, och listad hos branschorganisationerna Byggkeramikrådet och Säker Vatten.

  Läs mer
Visa fler

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss