fbpx

Aktuellt & nyheter

I den mån vi hinner så skriver vi om än det ena, än det andra som relaterar till badrum, kök, besiktningar och mer därtill

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss
 • Tätskikt i badrum
  Funktionsprovning av tätskikt i badrum

  Sveriges forskningsinstitut (RISE) har de senaste 12 åren utfört funktionsprovning av marknadens vanligast förekommande tätskikt i badrum. Resultatet från 2022 års test är något bättre än tidigare år, trots att hela 10 av 19 tätskikt inte klarade att hålla tätt.

  Läs mer
 • Förbesiktning stambyte
  Förbesiktning – undvik kostsamma fel!

  Förbesiktning är ett utmärkt instrument att använda för bättre kvalité och förebyggande av fel i de flesta byggprojekten, inte minst vid stambyten, köks- och badrumsrenoveringar. Trots detta används förbesiktning i relativt liten omfattning.

  Läs mer
 • Besiktning elinstallationer
  Lag på besiktning av elinstallationer

  Elsäkerhetsverket utreder på regeringens uppdrag hur en ny lag för besiktning av elinstallationer kan utformas. Syftet är att minska mängden bränder och personskador som bristfälliga elanläggningar vållar.

  Läs mer
 • Kundomdömen svåra att lita på
  Kundomdömen på nätet svåra att lita på

  Konsumentverket har granskat 223 webbsajter som använder kundomdömen med nedslående resultat. Överhälften av sajterna använder kundomdömen som kan strida mot EU-rätten. Konsumentverket har bland annat undersökt vad som görs för att förhindra fejkade omdömen...

  Läs mer
 • Bostadsrättsförenings ansvar för skador
  HD: Förening ansvarig för skador på grannfastighet

  Högsta domstolen har fastslagit att en bostadsrättsförening är ansvarig för skador på grannfastighet som uppkommit genom läckage från föreningens ledningar. Bostadsrättsföreningar bör regelbundet inspektera markförlagda ledningar i skadeförebyggande syfte.

  Läs mer
 • Besiktningsklausul för bostadsrätt
  Besiktningsklausul vid köp av bostadsrätt

  Allt för många väljer eller för den delen tvingas att köpa bostadsrätt utan en noggrann undersökning av bostaden. Vi tänkte därför resonera lite om det här med besiktningsklausul vid köp av bostadsrätt...

  Läs mer
 • Byggboom i Stockholms Skärgård
  Besiktningsman i Stockholms skärgård

  Många tråkiga associationer kan knytas till Covid -19, men där syns även positiva effekter. Privatpersoner har investerar som aldrig tidigare i sina hem och sommarhus. Det märks inte minst i Stockholms skärgård, där hammarslagen ekar tätt mellan öarna.

  Läs mer
 • Vattenfelsbrytare
  Vattenfelsbrytare, vattenbrytare.. vad är vad?

  Tekniken rusar framåt även inom VVS-området. Begreppsförvirringen är stundtals stor när det talas om vattenfelsbrytare, läckagebrytare, vattenbrytare, vattenlarm och annan teknik som skyddar mot vattenskador. Nu har RSK-Tekniska Rådet definierat vad som är vad.

  Läs mer
Visa fler

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
 • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss