fbpx

BKS Konsulter – Aktuellt

I den mån vi hinner så skriver vi om än det ena, än det andra som relaterar till badrum, kök, besiktningar och mer därtill

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss
 • Vattenfelsbrytare
  Vattenfelsbrytare, vattenbrytare.. vad är vad?

  Tekniken rusar framåt även inom VVS-området. Begreppsförvirringen är stundtals stor när det talas om vattenfelsbrytare, läckagebrytare, vattenbrytare, vattenlarm och annan teknik som skyddar mot vattenskador. Nu har RSK-Tekniska Rådet definierat vad som är vad.

  Läs mer
 • Fel i bostadsrätt
  Fel i bostadsrätt – vad gäller?

  Vi utför frekvent besiktningar av hus och bostadsrätter där det uppdagats fel efter överlåtelsen, där köparen i efterhand framställer krav på ersättning från säljaren. Vid fel i bostadsrätt står ofta badrum i centrum, vilket tursamt nog tillhör vårt specialistområde.

  Läs mer
 • Norra tornen
  Bättre skydd vid köp av bostadsrätt

  Konsumentens svaga skydd vid köp av bostadsrätt har debiterats flitigt i många år. Nu lämnar Riksdagen i uppdrag åt regeringen att utreda hur konsumentskyddet kan stärkas.

  Läs mer
 • golvvärme föreningens ansvar
  Golvvärme, bostadsrättsföreningens ansvar

  Ansvar för reparationer och underhåll av bostadsrätter delas mellan föreningen och bostadsrättshavare. Var gränsen går mellan medlemmens och föreningens ansvar är ofta föremål för diskussion, och leder inte sällan till tvist.

  Läs mer
 • Badrumsbesiktning vid renovering, 2.900 kr

  Vi är certifierade specialister för badrumsbesiktning. Anlita inte vem som helst för besiktning av ditt badrum – välj en certifierad (RISE) specialist som rekommenderas av branschorganisationerna BKR och Säker Vatten.

  Läs mer
 • BRF besiktning
  Förlorade bostadsrätt efter besiktning

  Tingsrätten och senare hovrätten beslutade att en bostadsrättshavare genast skulle flytta från lägenheten, efter att medlemmen nekat tillträde till en så kallad OVK-besiktning.

  Läs mer
 • Legionella i dricksvatten
  Fyra dog av legionellabakterier i Kista

  Hösten 2017 smittades åtta personer av legionella i Kista, varav fyra personer avled. Nu åtalas VD:n för företaget som ansvarade över installationen som orsakat smittan för bland annat vållande till annans död.

  Läs mer
 • Dolda fel i badrum
  Dolda fel i bostadsrätt kan kosta skjortan

  Ett vanligt uppdrag för oss är besiktning av badrum i bostadsrätt efter en försäljning. Dolda fel i bostadsrätt är vanligt förekommande och leder ofta till kostsamma reklamationer. Som här, där fel vid golvbrunnen kostade säljaren 488.000 kronor.

  Läs mer
Visa fler

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss