fbpx

Särskild besiktning

Enligt standardavtal AB 04 & ABT 06
Jag vill bli kontaktad

Boka tid eller få en kostnadsfri offert!

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss

Särskild besiktning, reklamera fel inom ansvarstid


Ansvarstiden för entreprenader är tio år där standardavtal AB 04 eller ABT 06 gäller. Bedömning av fel inom ansvarstiden sker genom vad som benämns särskild besiktning. Syftet med särskild besiktning är att genom besiktningsmannens objektiva och sakkunniga bedömning klarlägga vem som ansvarar för felet.

Både vid nyproduktion och renoveringsprojekt

Ansvarstid och bedömning av fel är desamma vare sig det är fråga om en nyproduktion av fastighet eller renovering av äldre fastighet, så som exempelvis stambyte.

Ställer krav på besiktningsmannens kompetens

Att genomföra en särskild besiktning ställer stora krav på besiktningsmannens byggnadstekniska kunnande, så klart. Lika viktig är dock kunskaper om avtalsprinciperna i standardavtalen. Det är angeläget för samtliga parter att besiktningen genomförs korrekt, så att syftet med besiktningen uppnås.

Särskild besiktning el

Vi anlitade BKS Konsulter för att reda ut ett par fel som byggherren lämnat efter sig. Rekommenderar varmt BKS om ni behöver göra besiktning av något slag. Otroligt hjälpsamma och service av högsta nivå. Jag själv och vår förening anlitar troligtvis ingen annan i framtiden!

Robin J
Ledamot, BRF Boklok Blåsippan

Särskild besiktning av fel i fastigheten

Vi utför besiktningar och fördjupade tekniska utredningar (även med förstörande ingrepp) av samtliga delar inom fastigheten.

 Certifierade besiktningsmän

✓ Byggingenjörer anslutna till SBR

✓ Specialister inom våtrum och VVS

✓ Utför uppdrag i hela Sverige

Därför anlitar ni BKS Konsulter

Vi är ett litet besiktningsföretag med certifierade besiktningsmän och byggingenjörer. För oss är varje uppdrag viktigt, varför ni kan räkna med vårt fulla engagemang. Givet vår ringa storlek har vi bättre förutsättningar att leverera det där lilla extra som våra större branschkollegor missar.

Är det en särskild besiktning relaterad till våtrum, kök eller VVS är valet självklart, här har vi branschledande kunskaper.

Fördjupade tekniska utredningar

För vissa fel krävs fördjupade undersökningar genom ingrepp i fastigheten. Dolda fel i installationer för tapp- & spillvatten, el, tätskikt i badrum, tak och stommar är exempel på utredningar vi utför.

Särskild besiktning VVS
Särskild besiktning av VVS-installationer där ingrepp i tak, väggar och bjälklag fordrats.

Kostnadsfri offert för särskild besiktning

Ring oss 08 400 200 70 eller skicka dina uppgifter via kontaktformuläret för en kostnadsfri offert och leveranstid.

Vad kostar besiktningen?

Kontakta oss

Fel i våtrum, VVS eller kök?

Våra spetskompetenser inom våtrum och VVS gör oss ypperligt kvalificerade för bedömning av fel som uppdagas efter entreprenadens godkännande, inom ansvarstiden (10 år). Vi utför även fördjupade tekniska utredningar för klarläggande av rekvisiten “vårdslöshet” och “väsentligt” som enligt ABT 06 är en förutsättning för felansvar efter garantitid.

Några exempel på särskild besiktning

Exempel på vanliga uppdrag vi utför är utredning av sprickor i badrum, isolering av rörledningar och temperaturkrav på tappvatten, fuktskador i fastigheten och rörinspektioner vid återkommande stopp i avlopp.

Särskild besiktning tak
Vatten läckte in på bostadsrättsföreningens vind. Vid särskild besiktning upptäcktes fel i takkonstruktionen som entreprenören ska åtgärda.

Statusbesiktning

Särskild besiktning utförs också för undersökande av entreprenadens (fastighetens) status i visst avseende, även utan att det förekommer indikationer på fel. Det kan som exempel göras i syfte att i ett tidigt skede förebygga fel eller skador på fastigheten.

Tveka inte, sätt våra kunskaper på prov

Ring oss 08 400 200 70 eller skicka dina uppgifter via kontaktformuläret så får du veta hur vi bäst kan hjälpa er förening.

Kostnadsfri offert för särskild besiktning

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Senaste från BKS Konsulter

Aktuellt & Nyheter

BRF besiktning

Förlorade bostadsrätt efter besiktning

Tingsrätten och senare hovrätten beslutade att en bostadsrättshavare genast skulle flytta från lägenheten, efter att medlemmen nekat tillträde till en så kallad OVK-besiktning.

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss