fbpx

Reklamation eller tvist

Byggnadstekniskt sakkunniga vid köp- & entreprenadtvister
Jag vill bli kontaktad

Boka tid eller få en kostnadsfri offert!

  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss

Behöver du hjälp med reklamation eller tvist?


Ibland blir det inte riktigt som man önskar. Gick renoveringen åt skogen eller visade det sig att bostadsrätten var i sämre skick än förväntat? Vi hjälper dig att navigera rätt i din besvärliga situation.

Entreprenad- & köprättsliga tvister

Vi bistår med byggnadstekniska utredningar och besiktningar vid såväl entreprenadrättsliga som köprättsliga reklamationer och tvister.

Dolda fel i hus eller bostadsrätt

För att gå vidare med din köprättsliga reklamation behöver du ett utlåtande från sakkunnig som fastslår vad felet består i, och på vilka grunder det utgör fel. Vi hjälper dig att utreda fel i hus och bostadsrätt, och förser dig med tydliga utlåtanden för processen.

Strul vid husbygget eller renoveringen

Har du upptäckt fel i ditt nybyggda hus som entreprenören inte vill ta ansvar för, eller har ni svårt att komma överens om kvalitetsnivån i visst avseende mitt under pågående renovering? Låt oss hjälpa till att bringa klarhet i vilka fel som faktiskt finns och hur ansvarsfördelningen ser ut. Med ett tydligt utlåtande från oss får du stöd i dialogen med entreprenören. Eller för den delen, om tvisten redan är förestående så förser vi dig med underlag att driva tvisten över mållinjen.

Reklamation Tvist

Vi är certifierade besiktningsmän och byggingenjörer

 Certifierade besiktningsmän

✓ SBR-anslutna byggingenjörer

✓ Medlem i SBRs expertgrupp för entreprenadbesiktning

✓ Specialister på våtrum, kök & VVS

Specialister på badrum & VVS

Vi har bred byggnadsteknisk kompetens, men är särskilt kunniga inom badrum och VVS. Många tvister, såväl entreprenad- som köprättsliga, uppstår just kring dessa tekniskt utmanande områden.

Överbesiktningar enligt ABS -18

Har ni svårt att enas om fel vid husbyggets slutbesiktning. Vi utför överbesiktningar enligt ABS -18 (småhusentreprenader) av fel som relaterar till våtutrymmen och VVS-installationer. Förutom att våra bedömningar är robusta och objektiva lägger vi kraft bakom att förklara grunderna på vilka våra beslut vilar.

Med eller utan förstörande ingrepp

Där det krävs för utredningen gör vi även förstörande ingrepp. Vi går på djupet, bokstavligt talat, och plockar ner konstruktioner bit för bit i syfte att klarlägga fel. På det här område skiljer vi ut oss från gemene besiktningsman, som vanligtvis är begränsade till att utföra okulära undersökningar.

Fel i dränering av husgrund
Fukt slog igenom grundmuren i källaren på den nyligen dränerade fastigheten. När grunden grävdes fram konstaterades flera brister i utförandet.

Sakkunniga vid tvist i domstol

Nås ingen förlikning i tvisten leder vägen fram till domstol. Vi är frekvent åberopade som sakkunniga vittnen vid huvudförhandling.

I samarbete med skickliga jurister

Vi samarbetar med advokater för bostadsrelaterade tvister (hus och bostadsrätt) och entreprenadtvister. Har du inte redan hittat ditt juridiska ombud förmedlar vi gärna våra kontakter.

Hur kan vi hjälpa dig?

Varje uppdrag har sin egen unika prägel. Hör av dig och berätta om ditt ärende så får du ett förslag på hur vi bäst kan hjälpa dig. Du når oss på 08 400 200 70 eller enklast via kontaktformuläret.

Berätta om ditt ärende

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Senaste från BKS Konsulter

Aktuellt & Nyheter

Fel i bostadsrätt

Fel i bostadsrätt – vad gäller?

Vi utför frekvent besiktningar av hus och bostadsrätter där det uppdagats fel efter överlåtelsen, där köparen i efterhand framställer krav på ersättning från säljaren. Vid fel i bostadsrätt står ofta badrum i centrum, vilket tursamt nog tillhör vårt specialistområde.

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss