fbpx

Byggprojekt i skärgården

Besiktning och projektledning för ditt skärgårdsprojekt
Jag vill bli kontaktad

Jag vill veta mer om era tjänster

  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss

Besiktning och projektledning i Stockholms skärgård


En positiv effekt av Covid -19 är att det byggs och renoveras som aldrig förr, så även i skärgården. Gamla hus blir som nya, små hus blir till stora och allt däremellan.

Besiktning och projektledning i skärgården

Efterfrågan på byggkonsulter och besiktningsmän har ökat i takt med byggandets expansion. Vi har fått så många förfrågningar om både besiktning och projektledning i Stockholm skärgård att vi nu införskaffat egen båt för att mer flexibelt och kostnadseffektivt transportera oss ut till öarna. Vi utgår från Vaxholm levererar besiktning och projektledning till Stockholms mellersta skärgård samt delar av norra skärgården.

Renoveringar, tillbyggnader och nyuppförda sommarhus

Uppdragen på öarna har stor spännvidd, här är vi involverade i både små och stora projekt. Ofta som stöd till fastighetsägare som själva inte har möjlighet att vara på plats.

Besiktning badrumsrenovering

Vi är certifierade besiktningsmän och byggingenjörer

 Certifierade besiktningsmän

SBR-anslutna byggingenjörer

Medlem i SBRs expertgrupp för entreprenadbesiktning

 Specialister på våtrum, kök & VVS

Slutbesiktning av sommarhus

Ett av våra vanligaste uppdrag i skärgården är slutbesiktning av renoverade, tillbyggda eller nybyggda sommarhus. Slutbesiktningen är långt viktigare än vad de flesta fastighetsägare tror, då den på flera områden får en avgörande juridisk betydelse för kontraktsförhållanden mellan beställaren och entreprenören. Men främst är syftet givetvis att säkerställa byggnadens kvalité före avlämnande och slutbetalning.

Jag vill veta mer om slutbesiktning

 

Besiktning av båthus, bryggor, badrum, tillbyggnader m.m.

Den aktsamma fastighetsägaren värdesätter en oberoende och sakkunnig granskning av byggprojektet, av vad slag det må vara. Besiktning under pågående byggnation eller vid färdigställande är en klok idé för att säkerställa projektets kvalité före slutbetalning. Vi besiktigar de flesta vanligt förekommande byggprojekten i skärgården.

Jag vill veta mer om besiktning

 

Projektledning av byggnationer i skärgården

Vissa fastighetsägare har inte tiden eller kunskapen att planera, upphandla och genomdriva byggprojekt i skärgården. Det är många pusselbitar som ska komma på rätt plats vid rätt tid, vilket kan vara en utmaning även för den erfarne byggkonsulten.

Vi stöttar fastighetsägare i samtliga delar av ett byggprojekt, från inledande idékoncept till slutbesiktning vid färdigställande. Alltid skräddarsytt med utgångspunkt från behovet och förutsättningarna i det enskilda uppdraget.

Jag vill veta mer om projektledning

 

Enskilt vatten och avlopp

Avsaltningsanläggning, egen brunn, minireningsverk, BDT-avlopp, septitankt… vilka tekniska lösningar, produkter och leverantörer gör sig egentligen bäst för din fastighet? Vi hjälper till att definiera era specifika behov och konkreta förutsättningar helt oberoende av leverantörer.

Jag vill veta mer om er konsultation

Skärgårdskvalité, vad betyder det?

Det är ett etablerat faktum att kvalitetsnormen för byggnationer på öar i skärgården skiljer sig från fastlandet. Inom rimliga gränser och på rätt ställen kan lägre kvalité förvisso vara fullt acceptabelt, men kritiska delar så som grund, stomme, klimatskal, VVS och våtutrymmen tål inte att tummas på. Klokt är därför att formulera en anpassad besiktningsplan för just ditt projekt, där de mest väsentliga delarna kvalitetsgranskas. Låt oss hjälpa dig med detta!

Tredjepartskontroller värdesäkrar ditt byggprojekt

Vi besiktigar byggnationer i syfte att identifiera kvalitetsbrister som längre fram kan vålla problem och merkostnader. Sättningsskador, inläckage genom tak och grund, fuktskador i badrum och driftstörningar på tekniska installationer står inte på någons önskelista, men förekommer trots allt i stor omfattning. Tredjepartskontroller genom oberoende besiktning förebygger tråkiga överraskningar och värdesäkrar ditt byggprojekt i skärgården.

Vi ger dig koll på läget!

Hör av dig till oss så resonerar vi förutsättningslöst kring hur vi bäst kan bistå ditt skärgårdsprojekt utifrån dina behov och förutsättningar.

Jag vill veta mer om era tjänster

Kontakta oss

Senaste från BKS Konsulter

Aktuellt & Nyheter

Byggboom i Stockholms Skärgård

Besiktningsman i Stockholms skärgård

Många tråkiga associationer kan knytas till Covid -19, men där syns även positiva effekter. Privatpersoner har investerar som aldrig tidigare i sina hem och sommarhus. Det märks inte minst i Stockholms skärgård, där hammarslagen ekar tätt mellan öarna.

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss