fbpx

Badrumsbesiktning

Besiktning av badrum vid renovering, fuktskada, köp av bostad, reklamation & tvist.
Jag vill bli kontaktad

Boka tid eller få en kostnadsfri offert!

  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss

Vi är certifierade specialister för badrumsbesiktning


Badrumsbesiktning utgör ryggraden i vår verksamhet. Vare sig det är fråga om renovering, fuktskada, tvist eller annat så har vi just den kompetens och erfarenhet du söker.

Badrumsbesiktning fr 2.900 kr

Vi besiktigar allt från stockholmsdusch till badhus, alltid till fast pris utan överraskningar. Våra priser är dessutom marknadsledande bland certifierade besiktningsföretag. Ring till oss 08 400 200 70 eller skicka dina kontaktuppgifter för en direkt prisuppgift och leveranstid.

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Anlita ett proffs för besiktningen

 Utbildade av Säker Vatten

✓ Listade hos Byggkeramikrådet

✓ SBR-anslutna byggingenjörer

✓ Certifierade av Sveriges forskningsinstitut

✓ Medlem i SBRs entreprenadbesiktningsgrupp

Validerad kompetens för din trygghet

BKS Konsulter har över 30 års samlad erfarenhet av badrumsbesiktning och har besiktigat flera tusen badrum genom åren. Vår kompetens inom entreprenadbesiktning är validerad av Sveriges forskningsinstitut RISE. Vi är certifierade besiktningsmän och byggingenjörer anslutna till Svenska Byggingenjörers Riksförbund.

Renovering, fuktskada, reklamation eller tvist?

Vi hjälper dig med badrumsbesiktning för alla dina behov, vare sig det är fråga om att kvalitetssäkra en renovering, utreda fuktskada eller dolda fel i ditt befintliga badrum. Från oss får du alltid den hjälp du behöver för ditt badrum.

Besiktning vid badrumsrenovering?

Läs mer
Priser fr 2.900.-

Besiktning vid renovering?

Tätskiktsbesiktning, VVS-besiktning, slutbesiktning eller trestegsbesiktning. Här kan du läsa mer om våra olika tjänster för besiktning vid badrumsrenovering.

Läs mer
Priser fr 2.900 kr
Fuktmätning badrum

Bekymrad över fukt?

Fuktmätning, fuktkontroll, fuktutredning eller skadebesiktning. Här kan du läsa mer om våra olika tjänster för besiktning för olika bekymmer med fukt i badrum.

Läs mer
Priser fr 3.900 kr
Badrumsbesiktning golvbrunn

Reklamation, tvist mm?

Reklamation av fel efter en renovering, misstankar om folda fel vid köp av bostad, sakkunnigutlåtande vid tvist. Här hittar du mer om våra övriga tjänster för besiktning av badrum.

Läs mer

Därför väljer du BKS Konsulter för din badrumsbesiktning

Vem som helst kan titulera sig besiktningsman, och precis som med hantverkare finns bra och dåliga besiktningsmän. En felaktigt utförd besiktning kan få mycket tråkiga konsekvenser för dig. Du vill därför vara säker på att besiktningsmannen har den erfarenhet och kunskap som krävs för uppdraget. En certifierad och SBR-ansluten besiktningsman är en bra lägstanivå, för badrum vill du även att besiktningsmannen är listad hos branschorganisationerna Byggkeramikrådet och Säker Vatten.

BKS Konsulter är specialister på just badrumsbesiktning och uppfyller nyss nämnda krav. Vi är helt enkelt ditt klokaste val om du söker ett proffs för besiktning av ditt badrum.

Med oss får du koll på läget

Vi är byggingenjörer med specialistkompetens inom VVS och badrum. Utöver ett tydligt skriftligt besiktningsutlåtande får du muntlig information och svar på dina frågor vid badrumsbesiktningen. När vi är klara har du full koll på läget.

Lämna ditt nummer så ringer vi upp

Tre av fyra badrum underkänns vid badrumsbesiktning

Det är faktiskt lika sant som förskräckligt. När det vid en slutbesiktning av badrum upptäcks väsentliga fel får besiktningsmannen inte godkänna arbetet, vilket alltså händer i tre av fyra fall. Det ska påpekas att samtliga badrum vi besiktigar utförs av våtrumsbehöriga entreprenörer. Att entreprenören är behörig är alltså inte någon garant för att badrummet byggs rätt.

Badrumsbesiktning, en trygghet för dig och dina grannar

Det må kännas som en tråkig utgift, men kan mycket väl vara den bästa investeringen du gör för ditt projekt. Fel i badrum kan leda till besvärliga fuktskador som även drabbar dina grannar. När fel upptäcks i rätt tid kan de åtgärdas utan kostnad och huvudvärk för dig. Badrumsbesiktningen är dessutom en trygghet för köparen när det är dags att sälja, vilket ökar attraktionsvärdet av din bostad.

Lästips relaterade till badrum

Vi har skrivit några korta inlägg som relaterar till badrum och vikten av en noggrann badrumsbesiktning.

Vanliga fel i badrum

Badrum är tekniskt sett det mest utmanande rummet i bostaden, därtill det mest utsatta och skadedrabbade. Vanligt förekommande fel som upptäcks vid badrumsbesiktning är felaktigt utformade ledningssystem för tapp- och spillvatten, underdimensionerade eller felaktiga golv- och väggkonstruktioner, bristfälligt monterade tätskikt, måttplaceringar golvbrunnar, rör- och elledningar samt felaktigt utformade läckageskydd i dolda installationsutrymmen.

Boverket: Fel i 99% av besiktigade badrum

I en rapport publicerad av Boverket 2018 konstateras att det i 966 av 979 besiktigade badrum upptäckts fel. Rapporten stämmer väl med vår egen statistik för badrumsbesiktning, därtill att tre av fyra badrum underkänns vid slutbesiktning.

Kostnadsfri offert för badrumsbesiktning

Kontakta oss

Konsumentverket: Störst missnöje med hantverkare

Allt sedan 2005 har hantverkartjänster burit på ledningströjan i ligan över mest klagade tjänster hos Konsumentverket. Bättre avtal och tydligare kommunikation pekas ut som viktiga förbättringsområden. Konsumentverket har tagit fram ett särskilt avtal för privatpersoner som anlitar hantverkare.

Oroa dig inte, boka en badrumsbesiktning istället

Det är en prisvärd investering som minskar risken för skador, extra kostnader och huvudvärk. Vi hjälper dig att besiktiga badrummet och få koll på läget. Ring oss 08 400 200 70 eller skicka dina uppgifter för en kostnadsfri offert.

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Aktuellt & Nyheter

Stans dyraste badrum?

Här om dagen besiktigade vi ett badrum på Östermalm som kostade över en miljon kronor att bygga. Samtalet på eftermiddagsfikat kom att handla om vilket det dyraste badrummet i stan kunde vara...

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss