fbpx

Fuktmätning i badrum

Vi utför kvalificerade fuktutredningar och fuktmätningar
Jag vill bli kontaktad

Boka tid eller få en kostnadsfri offert!

  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss

Fuktmätning i badrum


Badrum är tekniskt utmanande och särskilt skadedrabbade delar av bostaden. Fuktmätning i badrum är inte helt okomplicerat och kräver ett stort mått av kunnande för rättvisande resultat. I avsaknad av kunskap är det lätt hänt att varningslamporna tänds när fuktmätaren visar rött, vilket faktiskt ofta är falskt alarm.

Fuktmätning för en rad olika behov

Vi utför fuktmätning i badrum vid ett flertal olika scenarios. Med eller utan förstörande ingrepp, före eller under en badrumsrenovering, för försäkringsskador och tvister m.m. Här följer en handfull kortfattade exempel på vanligt förekommande situationer.

Fuktutredning vid misstankar om fukt, fr 2.900 kr

Sprickor i kakelplattor, avvikande lukt eller missfärgade partier på golv, väggar eller tak är vanliga orsaker till att vi bokar in en fuktutredning. Syftet med fuktutredningen är att på ett kostnadseffektivt vis och utan förstörande ingrepp förbättra lägesbilden. Vi använder tekniska hjälpmedel för bedömning av huruvida där kan finnas ett fuktproblem eller inte och om det behöver vidtas ytterligare åtgärder.

Fuktmätning BRF

Vi kan fuktmätning i badrum

Byggingenjörer anslutna till SBR

Diplomerade för fuktmätning

Certifierade besiktningsmän

30 års erfarenhet

Fuktmätning av badrum vid renovering, fr 2.900 kr

I samband med renovering av badrummet är det klokt att låta utföra en fuktmätning. Fuktpåverkan i betong och andra mineraliska material är inte synliga för ögat. Det kan alltså finnas en fuktskada i ditt badrum som inte syns vid rivning, som senare skadar ditt nya badrum. När det konstateras fukt i byggnadens stomme kan det dessutom bli fråga om en försäkringsreglerad skada, eller att bostadsrättsföreningen får ansvar för utrivning, sanering och återställning. Till skillnad från fuktutredningen ger detta uppdrag kvantitativa värden (relativ fuktighet och/eller fuktkvot) av fuktpåverkade byggnadsdelar.

Skadebesiktning för försäkringsskador, fr 3.900 kr

Vid försäkringsskador eller reklamationer behövs en fördjupad teknisk undersökning som klarlägger fuktskada, skadeorsak, omfattning och relevanta åtgärder för avhjälpande. För utredningen krävs ofta förstörande ingrepp i golv, väggar eller tak för att genomförda fuktmätning i bakomliggande skadade byggnadsdelar. Skadebesiktningen redovisas i en skriftlig skaderapport som kan användas i kontakten med berörda försäkringsbolag eller som underlag för reklamation.

Fuktmätning badrum
Två år efter renoveringen upptäcktes några sprickor i kakelplattor. Fuktmätningen visade att väggarna i princip var genomblöta..

Hur kan vi bäst hjälpa dig?

Lösningen på ditt problem beror på förutsättningarna i just ditt badrum. Varje uppdrag som gäller fukt i badrum har sin unika prägel och behöver tacklas med rätt taktik från start. Vi vill därför gärna höra din beskrivning av läget för att bättre förstå hur vi bäst kan hjälpa dig. Hör av dig på 08 400 200 70 eller via vårt kontaktformulär.

Låt oss hjälpa dig!

Kontakta oss

300 fuktskador per dag

Har du drabbats av en fuktskada är du långt från ensam, varje dag anmäls omkring 300 fuktskador till försäkringsbolagen. Det första steget i skadehanteringen är en undersökning av ditt badrum. Vi har lång erfarenhet av fuktmätning i badrum, och hjälper dig att få koll på läget!

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss