fbpx

Besiktning av kök

Prisvärd kvalitetskontroll av ditt nya kök
Jag vill bli kontaktad

Boka tid eller få en kostnadsfri offert!

 • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss

Söker du efter en besiktning av kök?


Vare sig besiktningen är ett krav från bostadsrättsföreningen eller dig själv så är det klokt att trygga din investering med en besiktning av köksrenoveringen. Vi ser till så att installationer av el, vatten, och ventilation uppfyller Boverkets Byggregler så att din försäkring gäller om olyckan kommer på besök.

Flest fuktskador i kök

Visste du att flest fuktskador inträffar i kök sedan ett par år tillbaka. Läckage i slanganslutningar och bristfälliga läckageskydd är boven i dramat. Genom att besiktiga köket får du koll på läget och fel kan åtgärdas i rätt tid, innan du betalat sista fakturan till hantverkaren.

Besiktning av kök från 2.900 kr

Våra priser är marknadsledande bland certifierade besiktningsföretag. Vi lämnar alltid ett fast pris för köksbesiktning, tryggt och enkelt utan överraskningar. Hör av dig för en snabb prisuppgift och leveranstid.

Kostnadsfri offert för köksbesiktning

Kontakta oss

Två av tre kök underkänns vid besiktning

Fel i ventilation, VVS- och elinstallationer är vanliga orsaker till att kök underkänns vid besiktning. Värdesäkra din investering, besiktiga köket innan du betalar sista fakturan. Tryggt och enkelt!

Köksbesiktning

Anlita ett proffs för besiktningen!

✓ Certifierade besiktningsmän

Byggingenjörer anslutna till SBR

Medlem i SBRs expertgrupp för entreprenadbesiktning

Utbildade av Säker Vatten

Vanliga frågor - besiktning av kök

 • När ska besiktningen göras?

  En slutbesiktning av köket ska ske i anslutning till att arbetet färdigställs, innan den sista fakturan är betald. Du bör reservera vart fall 30% av kontraktssumman tills dess att köksrenoveringen godkänts vid besiktning.

  Ska köket få en ny plats eller VVS-installationerna av annan anledning är mer omfattande är det klokt att göra en VVS-besiktning under pågående renovering. Hör av dig så berättar vi mer..

 • Vad händer om det finns fel?

  Hantverkaren ska utföra arbetet felfritt om ni inte kommit överens om annat. De fel som upptäcks ska åtgärdas inom skälig tid. Tills dess att felen är åtgärdade har du rätt att kvarhålla betalning, det är din säkerhet för färdigställandet.

 • Vad omfattas av besiktningen?

  Installationer för vatten, ventilation och el står i fokus för besiktningen. Därutöver kontrollerar vi läckageskydd, finsnickerier, målning, plattsättning samt säkerställer att rätt dokumentation för el- och vatteninstallationer överlämnas.

 • Vilka är de vanligaste felen?

  Brister i, eller avsaknad av läckageskydd är vanligast tätt följt av felaktigt utformade VVS-installationer. Sen är det jämt lopp mellan dokumentation, el, ventilation och luftning av vitvaror.

 • Varför ska jag besiktiga köket?

  Fler än tre av fyra kök blir underkända vid slutbesiktningen. Du ska besiktiga köket för att säkerställa att du fått vad du betalat för, ett godkänt kök. Enkelt uttryckt är köket för dyrt och besiktningen för billig för att det ska löna sig att dra en chansning.

 • Hur lång tid tar besiktningen?

  Det varierar beroende på omfattningen av fel. Ett välbyggt och felfritt kök tar inte många minuter att besiktiga, men i genomsnitt tar en köksbesiktning omkring 60 minuter.

Därför ska du besiktiga köksrenoveringen

Hör och häpnas, det slarvas en del vid köksrenoveringar. Även små fel kan få dystra konsekvenser när olyckan är framme. Ledningsläckage är den vanligaste orsaken till fuktskador i bostäder, drygt en tredjedel av dem uppstår i köket. Att bedöma arbetet på egen hand kan vara klurigt, utan särskilda fackkunskaper. En besiktning av köksrenoveringen tryggar din investering, ett prisvärt sätt att slippa huvudvärk.

Besiktning kök
Små som stora kök – besiktning värdesäkrar din investering

Vi ger dig koll på läget

Vi är certifierade besiktningsmän och byggingenjörer med specialistkompetens för VVS och kök. Precis det du söker hos en besiktningsman för kök. Utöver en omsorgsfull kontroll av köksrenoveringen som redovisas i ett tydligt skriftligt utlåtande med förklarande text och bilder så får du även svar på dina frågor om köksrenovering vid besiktning.

Besiktning av köksrenovering, fr 2.900 kr

Ring till oss 08 400 200 70 eller skicka dina uppgifter via formuläret så hör vi av oss till dig med prisuppgift och leveranstid.

Få en kostnadsfri offert

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
 • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss