fbpx

Besiktning av badrum vid renovering

Vi värdesäkrar din badrumsrenovering
Jag vill bli kontaktad

Boka tid eller få en kostnadsfri offert!

 • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss

Besiktning av badrum vid renovering


Känn dig trygg med att vi värdesäkrar din badrumsrenovering genom våra noggranna kontroller vid besiktning av badrum. Vi har lång erfarenhet, rätt kunskaper och framför allt en klok inställning till hur vi på bästa sätt kan bidra till att öka värdet av din investering.

Vilken besiktning söker du?

Somliga vet precis vad dom vill ha, andra är mer trevande. Här beskriver vi kortfattat våra fyra standardiserade tjänster för besiktning av badrum vid renovering.


 

1. Besiktning av badrum, VVS-installationer och stomme, fr 2.900 kr

Den enskilt vanligaste orsaken till fuktskador i bostäder är ledningsläckage. Betydande delar av rörledningar döljs bakom golv, väggar och tak varför det är klokt att besiktiga dessa i ett tidigt skede.

Normalt omkring en vecka in i renoveringen har nya vatten- och avloppsledningar kommit på plats. Här kontrollerar vi förläggning, utformning och fixering av ledningar (el, vatten, värme och avlopp). Vi passar samtidigt på att stämma av planen för renoveringens fortsättning, och kan på så vis styra undan kommande fel.

Vi går alltid igenom resultatet från besiktningen direkt på plats så att både du och entreprenören vet vad som gäller innan den skriftliga rapporten kommer.

Kostnadsfri offert eller boka besiktning!

2. Besiktning av badrum, tätskikt och golvlutning, fr 2.900 kr

Den näst vanligaste orsaken till fuktskador i bostäder är läckage genom tätskikt. Hela tätskiktet döljs bakom ytskikten, varför det är klokt med besiktning av badrum i ett tidigt skede, när tätskiktet är inspekterbart.

Normalt omkring två-tre veckor in i renoveringen har tätsikt monterats på golv och väggar. Här kontrollerar vi vidhäftning, skarvförseglingar, genomföringar, toleransmått, m.m. Vi mäter även golvlutningen noggrant och gör en avstämning inför kommande arbeten med kloka råd och upplysningar inför färdigställandet.

Vi går alltid igenom resultatet från besiktningen direkt på plats så att både du och entreprenören vet vad som gäller innan den skriftliga rapporten kommer.

Kostnadsfri offert eller boka besiktning!

3. Slutbesiktning av färdigställt badrum, fr 4.500 kr

Vårt vanligaste uppdrag är slutbesiktning när badrummet är färdigställt. Det här är sista chansen att upptäcka kvalitetsbrister innan den sista fakturan till hantverkaren betalas.

Här synar vi hela badrummet i sömmarna och går igenom ett par hundra kontrollpunkter. Vi ser även till att granska viktiga intyg, kvalitetsdokument, egenkontroller, provningar och garantibevis som ska lämnas över. Tyvärr är det allt för vanligt förekommande att vi hittar väsentliga fel i utförandet vid slutbesiktningen, tre av fyra badrum underkänns faktiskt vid slutbesiktning. Men, det är naturligtvis bättre att upptäcka brister nu än vid en senare skada.

Vi går alltid igenom resultatet från besiktningen direkt på plats så att både du och entreprenören vet vad som gäller innan den skriftliga rapporten kommer.

Kostnadsfri offert eller boka besiktning!

4. Trestegsbesiktning av badrum (samtliga ovan beskrivna besiktningar) fr 8.900 kr

Det här alternativet borde egentligen stå överst på sidan. Trestegsbesiktning är vår självklara rekommendation till alla som renoverar badrum. Vid varje delbesiktning får du en klar och tydlig rapport hur det har gått, fel kan åtgärdas med relativt enkla medel när de upptäcks i rätt tid. Du får dessutom en avstämning framåt, vilket förebygger att de vanligaste  felen överhuvudtaget uppstår.

Det är förvisso en inte obetydlig kostnad, men väl värd varenda krona vill vi påstå. Priset är för övrigt marknadsledande bland certifierade besiktningsföretag.

Unna dig en tryggare badrumsrenovering med mindre huvudvärk och bättre kvalité, beställ en trestegsbesiktning från oss idag!

Kostnadsfri offert eller boka besiktning!
Besiktning badrumsrenovering

Anlita ett proffs för besiktningen!

 Certifierade av Sveriges Forskningsinstitut

Byggingenjörer anslutna till SBR

Medlem i SBRs expertgrupp för entreprenadbesiktning

Listade för besiktning hos Säker Vatten och Byggkeramikrådet

Vanliga frågor om badrumsbesiktning

 • Vilken besiktning bör jag välja?

  Trestegsbesiktning, tveklöst! Den kostar en slant men är värd varenda krona. Fel som upptäcks i ett tidigt skede kan ofta avhjälpas med relativt enkla medel, och du får ett mer kvalitativt slutresultat. Vår mest levererade tjänst är dock slutbesiktning, vilket väl får bli vår andrahandsrekommendation...

 • Måste hantverkaren åtgärda felen?

  Huvudregeln är att fel ska avhjälpas. För vissa fel som inte påverkar funktion, möjligheten att använda eller utseende kan det istället bli fråga om ett prisavdrag. I badrum faller dock de flesta felen under huvudregeln. Fel ska alltid åtgärdas utan merkostnad för beställaren.

 • Hur lång tid tar en besiktning?

  Det beror på hur bra arbetet är utfört. Ett väl utfört arbete är oerhört lätt att besiktiga och kan ta under 30 minuter, men genomsnittstiden är mellan 60-90 minuter.

 • Varför en certifierad besiktningsman?

  Besiktningsman är ingen skyddad titel, i princip kan du titulera dig själv besiktningsman om du så önskar. En certifierad besiktningsman har dock verifierade kunskaper och meriter som kontrolleras årligen av ett oberoende certifieringsorgan.

 • Vilken besiktning är populärast?

  Vi utför flest slutbesiktningar, tätt följt av trestegsbesiktningar.

 • Hur bokar jag en besiktning?

  Ring, maila eller skicka ett kontaktformulär så stämmer vi av vilken besiktning som passar för dig och bokar in den på en lämplig tid.

 • Kan jag söka ROT eller RUT på besiktningen?

  Tyvärr inte, våra tjänster omfattas inte av skattereduktion.

 • Hur lång leveranstid har ni?

  Det kan variera men allt som oftast kan vi leverera inom en vecka, ibland redan nästa dag. Hör av dig så kollar vi hur det ser ut för dagen.

 • Vad händer om besiktningen inte blir godkänd?

  En slutbesiktning där entreprenaden inte godkänns är inte färdig att lämnas över. Du har rätt att hålla inne betalning och om ni avtalat om vite vid försening tickar tiden för entreprenören. När felen är åtgärdade ska det ske en ny slutbesiktning, kostnaden för besiktningen ska belasta entreprenören.

 • Ska hantverkaren vara med på besiktningen?

  Om entreprenören önskar ska hen få chansen att vara med, i första hand för sin egen skull.

Hur går en besiktning med BKS Konsulter till?

Efter att vi pratat ihop oss vilken besiktning du behöver så bokar vi en tid. Väl på plats går vi grundligt och metodiskt igenom det utförda arbetet, med stöd av tekniska hjälpmedel där det behövs. Besiktningen som omfattar ett par hundra kontrollpunkter tar i genomsnitt 60-90 minuter att genomföra. Vi lämnar inget åt slumpen.

När besiktningen är klar får du och entreprenören en tydlig muntlig genomgång av resultatet. Varje fel förklaras och vi besvarar era frågor. På så vis får ni koll på läget och kan direkt påbörja åtgärder för fel, innan det skriftliga utlåtandet kommer.

Våra besiktningsutlåtanden

Du får alltid en väl sammanfattande rapport som dessutom innehåller vägledning och nyttiga upplysningar om juridiska och praktiska förhållanden, så som tidsfrister, ansvarstider och betalningssäkring. Utlåtandet är tillsammans med övriga intyg och kvalitetsdokument en värdehandling för ditt nya badrum, en trygghet för spekulanter när det är dags att sälja bostaden.

Inte påbörjat badrumsrenoveringen?

Tre av fyra badrum underkänns vid slutbesiktning

Det är lika illa som det låter. Entreprenaden får inte godkännas om det finns väsentliga fel, vilket alltså händer i tre av fyra fall. Det ska tilläggas att samtliga badrum vi besiktigar är utförda av våtrumsbehöriga företag. Att entreprenören är behörig är alltså inte någon garant för att arbetet utförs rätt och riktigt.

Alltid slutbesiktning innan slutbetalning

Ditt bästa skydd mot fel i badrummet är en slutbesiktning innan du betalar sista fakturan. Du har rätt att hålla kvar betalning tills alla fel är åtgärdade. Om entreprenören inte åtgärdar fel har du rätt att använda det kvarhållna beloppet till att anlita en annan hantverkare som färdigställer badrummet. Slutbesiktning är kort och gott din bästa leveranssäkring.

Boka besiktning av ditt badrum idag!

Ring till oss 08 400 200 70 eller skicka dina uppgifter via kontaktformuläret så hör vi snart av oss med prisuppgift och leveranstid.

Kostnadsfri offert eller bokning

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
 • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss