fbpx

Besiktning ABT06 & AB04

För kommersiella beställare, fastighetsägare m.fl
Jag vill bli kontaktad

Skicka din förfrågan

  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss

Entreprenadbesiktning enligt AB04 & ABT06


BKS Konsulter är certifierade för entreprenadbesiktning genom Sveriges Forskningsinstitut Rise. Vi levererar samtliga i AB 04 och ABT 06 förekommande besiktningar.

Specialister på våtutrymmen och VVS

Vi leveranssäkrar våtrum och VVS-applikationer genom normerande förbesiktningar och produktionsbaserade besiktningar. En proaktiv besiktningsplan kortar ner byggtider och sparar resurser från eftermarknadsarbetet, till förmån för såväl beställare, brukare och entreprenörer.

Särskilda besiktningar och tekniska utredningar

Inom våra specialistområden VVS och våtrum utför vi särskilda besiktningar efter entreprenadtiden för undersökande av fel, både inom och efter garantitid. I det senare skedet av ansvarstiden, där felansvar för entreprenören fordrar vårdslöshet i utförandet och väsentlighet i felet, utför vi tekniska utredningar för klarläggande av rekvisit.

Bland de tekniska utredningar vi utför kan som exempel nämnas temperatur- och fuktutredningar, utredning av dolda fel genom förstörande ingrepp, kausalitetsutredningar vid skador, filmning av rörledningar enligt T25, labanalyser för volym- & materialbestämning, läckagespårning, etc.

Sakkunniga vid tvistemål

Vid entreprenadrättsliga tvister relaterade till våtrum och VVS bistår vi med utredningar och sakkunnigutlåtanden i både domstol och skiljenämnd. Våra tydliga rapporter och lättillgängliga beskrivningar uppskattas särskilt av involverade parter som helt eller delvis saknar eget tekniskt kunnande.

Biträdande vid nyproduktion, lägenhetsbesiktningar, VVS och våtrum

Anlita oss som biträdande BM vid nyproduktion av bostadsrättslägenheter, VVS och våtrum. Vi är varma förespråkare för felreducerande och kvalitetshöjande normerande besiktning såväl som fortlöpande besiktning av badrum och VVS-applikationer.

Besiktningsman vid ROT-entreprenader, stambyte, vindsetablering m.m.

Anlita oss som huvudbesiktningsman vid ROT-entreprenader för stambyten, vindetableringar, kontorsanpassningar och dylika projekt. Liksom för nyproduktion förespråkar vi tidiga normerande förbesiktningar och produktionsbaserad besiktning i syfte att nå högre kvalité på utförandet med färre fel under produktionen.

Besiktning AB 04 ABT 06

Entreprenadbesiktningar enligt AB 04 & ABT 06

Certifierade för entreprenadbesiktning

Medlemmar i entreprenadbesiktningsgruppen

 Byggingenjörer anslutna till SBR

Utbildade av Säker Vatten och Byggkeramikrådet

✓ Utbildade inom BRiF 3Q

 

Tveka inte, sätt våra kunskaper på prov

Hör av er så diskuterar vi på vilket sätt vi kan bistå i ert projekt och hur vi arbetar med besiktning och projektledning.

 

Hur kan vi hjälpa er?

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Senaste från BKS Konsulter

Aktuellt & Nyheter

Bostadsrättsbesiktning vid köp

Viktigt med bostadsrättsbesiktning

Färre än tre procent av köparna besiktigar bostadsrätten före köp, enligt Fastighetsbyrån. Dolda fel och skador som inte uppmärksammas i bostadsrätten kan försätta köparen i en dyr och besvärlig situation.

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss