fbpx

Viktigt med bostadsrättsbesiktning

Bostadsrättsbesiktning vid köp

 

Den som frågar mäklaren om bostadsrättsbesiktning kan förvänta sig svaret att det är onödigt. Undersökningar visar att färre än fem procent av köparna faktiskt genomföre en bostadsrättsbesiktning i samband med köp av bostad. Vår uppfattning är dock kristallklar – bostadsrättsbesiktning är en prisvärd trygghet för livets största affärer! 

Många köpare ser inte riskerna

Som lekman är det svårt att upptäcka fel och brister i kök, badrum, el och VVS-installationer. Tydligt är också att många köpare inte ser risken med att köpa grisen i säcken. Läs exempelvis vårt inlägg där säljaren till en bostadsrätt tvingades betala 488.000 kronor efter dom i hovrätten, två år efter vår besiktning.

Var femte bostadsrätt riskerar fuktskada

Sammanställningar från besiktningsföretag visar att var femte bostadsrätt löper risk att utsättas för fuktskada. När väl skadan inträffar uppdagas det ofta att köket eller badrummet varit behäftade med fel, vilket reducerar försäkringsersättningen. Det inträffar omkring 300 fuktskador – varje dag.

Många artiklar har skrivits om vikten av bostadsrättsbesiktning, som den här SvD-artikeln.

Besiktiga i samband med köp, eller senast inom två år

Fel i bostadsrätten ska reklameras inom skälig tid från att det upptäcks eller borde ha upptäckts, som senast inom två år från köpet. Om bostaden visar sig vara i väsentligt sämre skick än vad köparen med fog kunnat förutsätta kan det vara fråga om ett reklamerat fel. Ett köprättsligt fel kan föreligga även där säljaren inte haft kännedom om felet.

Vi är bäst på bostadsrättsbesiktning!

Brister i badrum, kök, el- och VVS-installationer är vanligt förekommande i bostadsrätter. Tursamt nog är det just badrum, kök och VVS som är våra specialistområden. Där av är vi särskilt duktiga på bostadsrättsbesiktning.

Certifierade besiktningsmän!

Vi är certifierade besiktningsmän och byggingenjörer anslutna till Svenska Byggingenjörers Riksförbund (SBR). Dessutom är vi särskilt utbildade för besiktning av badrum genom branschorganisationerna Byggkeramikrådet och Säker Vatten. Kort sagt, vi är ditt bästa val för en trygg och kvalitativ bostadsrättsbesiktning.

Beställ bostadsrättsbesiktning – från 4.900 kronor

I förhållande till bostadens pris är besiktningen en försumbar kostnad. Vi ger dig koll på läget så att du kan fatta grundade beslut inför livets stora affär. Du får alltid en tydlig muntlig genomgång på plats där det även ges möjlighet att ställa frågor, därefter ett informativt besiktningsutlåtande tillsammans med fotodokumentation.

Kontakta oss för en kostnadsfri offret, ring 08 400 200 70 eller skicka dina uppgifter via kontaktformuläret så hör vi av oss inom kort.

Ps! Vi besiktigar även renoveringar, fuktskador, m.m.

Låt oss hjälpa dig!

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Senaste från BKS Konsulter

Aktuellt & Nyheter

Tätskikt i badrum

Funktionsprovning av tätskikt i badrum

Sveriges forskningsinstitut (RISE) har de senaste 12 åren utfört funktionsprovning av marknadens vanligast förekommande tätskikt i badrum. Resultatet från 2022 års test är något bättre än tidigare år, trots att hela 10 av 19 tätskikt inte klarade att hålla tätt.

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss