fbpx

Dolda fel i bostadsrätt kan kosta skjortan

Dolda fel i badrum

 

Det tål att upprepas – vikten och värdet av oberoende besiktning vid renovering av kök och badrum. För en säljare av bostadsrätt i Vasastan hade en besiktning vid renovering av badrummet sannolikt inneburit en besparing på 488.000 kronor. Hovrätten dömde nämligen säljaren att ersätta köparen med just det beloppet för dolda fel i badrummet som upptäcktes vid en besiktning som vi utfört.

Dolda fel i varannan bostadsrätt

Genom åren har vi utfört ett stort antal bostadsrättsbesiktningar. I fler än varannan bostadsrätt upptäcker vi väsentliga fel i endera badrum, elinstallationer eller kök. Fel som många gånger vare sig köpare eller säljare haft kännedom om. Där bostadsaffären ännu inte är uppgjord uppstår ofta en diskussion om priset. När besiktningen sker efter tillträde blir det istället fråga om en köprättslig reklamation, vilket kan ske upp till två år från tillträde.

Avgörande i hovrätten, två år efter besiktningen

I juli 2017 utförde vi en besiktning av badrum efter överlåtelse av bostadsrätt i Vasastan. Som så många gånger tidigare upptäcktes dolda fel, bland annat vid golvbrunnen. Drygt två år senare, i oktober 2019, avgjordes tvisten slutligen i hovrätten. Säljaren blev ålagd att ersätta köparen för felet, som innebar att hela badrummet var tvunget att byggas om från grunden.

Dolda fel i bostadsrätt
Vid besiktningen konstaterades bland annat att golvbrunnen inte monterats i nivå med anslutande golv.

Minska risken – besiktiga ditt badrum och kök

Minska risken för oönskade kostnader som kan uppstå vid försäljning eller fuktskador på grund av brister i utförandet. Besiktning av badrum och kök vid renovering är det effektivaste verktyget för kvalitetssäkring.

Frågor om dolda fel i bostadsrätt?

Vi hjälper dig med besiktning av bostadsrätt endera innan eller efter köp. Hör av dig till oss så berättar vi mer om våra tjänster och hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig.

Låt oss hjälpa dig!

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Senaste från BKS Konsulter

Aktuellt & Nyheter

Tätskikt i badrum

Funktionsprovning av tätskikt i badrum

Sveriges forskningsinstitut (RISE) har de senaste 12 åren utfört funktionsprovning av marknadens vanligast förekommande tätskikt i badrum. Resultatet från 2022 års test är något bättre än tidigare år, trots att hela 10 av 19 tätskikt inte klarade att hålla tätt.

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss