fbpx

Förlorade bostadsrätt efter besiktning

BRF besiktning

Tingsrätten och senare hovrätten beslutade att en bostadsrättshavare genast skulle flytta från lägenheten. Detta efter att medlemmen nekat tillträde till en så kallad OVK-besiktning.

Föreningens rätt att utöva tillsyn

Föreningen gjorde flera försök att få tillträde till bostadsrätten för besiktning av ventilationen. Inte heller en rättelseanmodan till medlemmen gav önskad effekt, varför föreningen till sist vände sig till tingsrätten för att få medlemmen avhyst.

Såväl tingsrätt som hovrätt fann att medlemmen saknat giltiga skäl att neka föreningen tillträde till bostaden. Bostadsrätten skulle därför förverkas. Dessutom beslutade rätten att medlemmen skulle betala 55.000 kronor för föreningens rättegångskostnader.

Av domen kan konstateras att bostadsrättsföreningens rätt att utöva tillsyn, så som vid besiktning av badrum, kök och VVS-installationer, är långtgående.

Vi hjälper bostadsrättsföreningar med besiktning!

Låt oss hjälpa dig!

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Senaste från BKS Konsulter

Aktuellt & Nyheter

Tätskikt i badrum

Funktionsprovning av tätskikt i badrum

Sveriges forskningsinstitut (RISE) har de senaste 12 åren utfört funktionsprovning av marknadens vanligast förekommande tätskikt i badrum. Resultatet från 2022 års test är något bättre än tidigare år, trots att hela 10 av 19 tätskikt inte klarade att hålla tätt.

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss