fbpx

Bättre skydd vid köp av bostadsrätt

Norra tornen

Regeringen utreder stärkt konsumentskydd vid köp av bostadsrätt


Konsumentens svaga skydd vid köp av bostadsrätt har debatterats flitigt under många år. Nu lämnar Riksdagen i uppdrag åt regeringen att utreda hur konsumentskyddet kan stärkas.

Riksrevisionen har granskat konsumentskyddet vid köp av nyproducerade bostadsrätter och konstaterar i en rapport att skyddet är väsentligt sämre än vid andra stora investeringar. Det handlar dels om konsekvenserna vid försening av färdigställande och tillträde, information till köparna och förtydligande av ansvar för fastighetsmäklare och bostadsutvecklare.

Även bostadsrättens komplicerade ägarförhållanden och ansvarsuppdelning är frekvent föremål för diskussion. Bostadsrättshavarens intressen att disponera och ändra bostaden hamnar ofta på kollisionskurs med bostadsrättsföreningens intresse av långsiktigt hållbar förvaltning av fastigheten.

Vi följer med spänning resultatet av regeringens utredning..

 

Låt oss hjälpa dig!

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Senaste från BKS Konsulter

Aktuellt & Nyheter

Tätskikt i badrum

Funktionsprovning av tätskikt i badrum

Sveriges forskningsinstitut (RISE) har de senaste 12 åren utfört funktionsprovning av marknadens vanligast förekommande tätskikt i badrum. Resultatet från 2022 års test är något bättre än tidigare år, trots att hela 10 av 19 tätskikt inte klarade att hålla tätt.

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss