fbpx

Besiktningsman i Stockholms skärgård

Byggboom i Stockholms Skärgård

Många tråkiga associationer kan knytas till Covid -19, men där syns även positiva effekter. Privatpersoner investerar som aldrig tidigare i sina hem och sommarhus. Det märks inte minst i Stockholms skärgård, där hammarslagen ekar tätt mellan öarna.

Ökad efterfrågan på besiktning i skärgården

Vi märkte redan under förra året en ökad efterfrågan på besiktning av renoveringar, tillbyggnader och nybyggda sommarhus i Stockholms skärgård. Öar utan vägförbindelse är uppenbart svårtillgängliga och ställer höga krav på planering och samordning i byggprojekten. Som besiktningsman eller byggkonsult i skärgården åtgår mycket tid till transporter. Vi fick tidigt bekanta oss med Vaxholmsbolagets linjetrafik i mellersta och norra skärgården.

Ofrivillig övernattning

När vi en ljummen sommarkväll skulle kliva ombord på sista färjan hem från en ö i mellersta skärgården möttes vi på ångbåtsbryggan av beskedet att båten var fullsatt. Givet Covid -19 var antalet passagerare ombord på Vaxholmsbolagets båtar kraftigt reducerat, och någon extrainsatt tur var det inte fråga om den här kvällen. Det blev helt enkelt en ofrivillig övernattning på ön. En mycket trevlig sådan bör tilläggas. Vid morgonkaffet efterföljande dag som serverades på en solmättad brygga beslutades att införskaffa egen båt, så att vi oberoende av Vaxholmsbolaget kunde ta oss an våra uppdrag i skärgården. Förresten, på tal om Vaxholmsbolaget, låt oss tipsa dig om en trevlig semesteraktivitet. Ta en tur med Storskär eller Norrskär från Nybrokajen till Vaxholm och vidare ut i Skärgården. Som balsam för själen!

Utmanande byggprojekt på öar

Att det kan vara utmanande att renovera och bygga hus på öar skriver de flesta fastighetsägare och hantverkare under på. Logistik och projektplanering är, till skillnad från fastlandet, en kostnadspost som tydligt påverkar totalekonomin. Ett par ton med singel för en infiltrationsbädd till ett BDT-avlopp kostar några tusenlappar på landbacken, men med helikoptertransport till en ö kan nettokostnaden snabbt öka med ett par tusen procent. Ja, ni förstår ju vad mycket mer som följer i samma tema.

Besiktningsman och projektledare i Stockholms skärgård

I retrospekt blev det här ett brokigt inlägg. Vad vi egentligen ville förmedla är att BKS Konsulter nu står väl rustade att bistå ditt skärgårdsprojekt med en besiktningsman eller projektledare. Smått som stort, från tidig idé till färdigställande och slutbesiktning.

Låt oss hjälpa dig!

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Senaste från BKS Konsulter

Aktuellt & Nyheter

Tätskikt i badrum

Funktionsprovning av tätskikt i badrum

Sveriges forskningsinstitut (RISE) har de senaste 12 åren utfört funktionsprovning av marknadens vanligast förekommande tätskikt i badrum. Resultatet från 2022 års test är något bättre än tidigare år, trots att hela 10 av 19 tätskikt inte klarade att hålla tätt.

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss