fbpx

Ny lag för bostadsrättsföreningar

Individuell mätning av värme och varmvatten

Från och med den första december ställs krav på individuell mätning och debitering av värme och varmvatten för vissa flerbostadshus. Kravet gäller för flerbostadshus som har en energiprestanda överstigande 200 kWh per kvadratmeter och år.

Många fastigheter berörs av kraven

Enligt Boverket så berörs omkring var tionde fastighet i Stockholm. Syftet med den nya lagen är att minska energianvändningen genom att fördela energikostnaderna på varje brukare, och på så vis skapa ökad medvetenhet om energiförbrukningen relaterade till vattenförbrukning och uppvärmning.

Kontrollera energideklarationen

Är du engagerad i bostadsrättsföreningens styrelse? Kontrollera energideklarationen och undersök om er förening omfattas av de nya kraven. I tidningen VVS-forum finns en utmärkt artikel där du kan läsa mer om IMD (individuell mätning och debitering av varmvatten och värme).

 

Låt oss hjälpa dig!

Kontakta oss

Vad tycker våra kunder?

Jag skriver nästan aldrig rekommendationer, men efter att ha jobbat med Mathias på BKS Konsulter är det min plikt att göra det. Mathias kom med rekommendationer, var proaktiv och stöttande, både med protokoll, juridik, kontakter etc. Föredömligt noggrant, förklarande och coachande jämfört med tidigare besiktningsmän.

Gustaf Rössner
Bostadsrättsägare

Efter ett dåligt stambyte drabbades föreningen av flera vattenskador. Vi valde BKS Konsulter på rekommendation för både skadebesiktning och besiktning av efterföljande badrumsrenoveringar. Från och med nu besiktigar BKS Konsulter alla renoveringar av badrum och kök i föreningen. Avlastande och tryggt för styrelsen.

Mattias Bergström
Ledamot, BRF Fredriksberg

BKS Konsulter bistår oss med olika tekniska utredningar och besiktningar av badrum och VVS-installationer i våra fastigheter. Rapporterna vi får är alltid tydliga och lättlästa och hjälper oss att fatta rätt beslut om relevanta åtgärder för underhåll. BKS Konsulter är flexibla, har hög kompetens och stort engagemang i uppdragen.

Kourous Nabavleh
Projektchef, Riksbyggen

Senaste från BKS Konsulter

Aktuellt & Nyheter

Tätskikt i badrum

Funktionsprovning av tätskikt i badrum

Sveriges forskningsinstitut (RISE) har de senaste 12 åren utfört funktionsprovning av marknadens vanligast förekommande tätskikt i badrum. Resultatet från 2022 års test är något bättre än tidigare år, trots att hela 10 av 19 tätskikt inte klarade att hålla tätt.

Läs mer

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss