fbpx

Hantverkaren har fakturerat för extra material, måste jag betala?

Det beror på vad som har avtalats, muntligt eller skriftligt. Värt att känna till när du beställer arbeten som konsument är vad som framgår av konsumenttjänstlagen 4 §. Där står att “Om inte annat får anses avtalat, ingår det i tjänsten att näringsidkaren skall tillhandahålla behövligt material.”

Merkostnader för material, eller för den delen arbetskostnader, ska inte komma som en överraskning för dig. Har du och din hantverkare inte kommit överens om att du ska betala för visst material ska det alltså ingå i priset.

Det är dessutom entreprenören som ansvarar för att avtal eller andra skriftliga underlag finns, och är tillräckligt tydliga, så att konsumenten förstår vilka kostnader som arbetet medför.

Behöver du hjälp att reda ut begreppen?

Det är inte alltid enkelt att som lekman ha koll på vad som gäller när man anlitar hantverkare. Vi erbjuder därför en enkel och prisvärd tjänst för rådgivning och information till privatpersoner och bostadsrättsföreningar för endast 590 kronor.

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss