fbpx

Kan föreningen neka oss att flytta köket vid renoveringen?

Nja, typiskt sett har bostadsrättsinnehavaren relativt stora friheter att besluta kring utformningen av sitt boende. Föreningens möjligheter att neka vissa åtgärder är begränsade till sådant som medför väsentliga men eller olägenheter för föreningen. För att ta ställning till om åtgärden kan godkännas får emellertid föreningen avkräva medlemmen ett komplett underlag som redovisar åtgärderna och tekniska lösningar kring dessa.

Föreningen ska visa på olägenhet

Vid ett nekande ska föreningen precisera vilka konkreta omständigheter som ger upphov till men eller olägenhet. Kommer ni inte överens är det klokt att konsultera en juridiskt sakkunnig inom bostadsjuridik.

Riskfyllda ingrepp som bör besiktigas

Att göra större ändringar i bostaden, så som flytt av vatten, avlopp, ventilation etc. bör alltid besiktigas. Vi ser alldeles för många bristfälliga arbeten som riskerar att försämra funktioner eller orsaka skador på fastigheten.

Kontakta oss så hjälper vi er!

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss