fbpx

Kakelplattor i vårt badrum har spruckit efter grannens renovering, vem ersätter oss?

Detta är förvisso en juridisk fråga, men den ställs med jämna mellanrum till oss vid besiktningar varför vi ändå tagit med den här. Det ligger naturligt nära till hands att peka ansvaret på entreprenören. Må hända är det även ett ansvar de är beredda att ta på sig om ni för en dialog med dem. Om entreprenören bestrider ansvar kan det dock bli lite klurigare. Bostadsrättslagen reglerar inte skador för den här situationen.

Vårdslöshet och orsakssamband

För ansvar enligt skadeståndslagen krävs som huvudregel att skadan orsakats genom vårdslöshet. Att påvisa vårdslöshet som orsak för skadan du beskriver är inte enkelt. För den delen är det sannolikt inte heller enkelt att påvisa hur eller när väggplattorna spruckit, vill säga ett orsakssamband. Risken är stor att du inte får någon ersättning av vare sig entreprenören, din granne eller föreningen om ni inte kommer överens. Men för säkerhets skull råder vi dig att konsultera en juridiskt sakkunnig.

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss