fbpx

Badrumsrenovering underkänd vid slutbesiktning, har jag rätt att inte betala?

En underkänd slutbesiktning står sällan högt upp på önskelistan, men är ack så vanligt förekommande. Du har rätt, med stöd i konsumenttjänstlagen 19 §, att kvarhålla ett betryggande belopp som ger dig säkerhet för den del i tjänsten som är felaktigt utförd vid din badrumsrenovering. Principen är att det kvarhållna beloppet ska motsvara vad det kan kosta för dig att avhjälpa felet genom någon annan än entreprenören. Det ska alltså vara fråga om ett skäligt belopp i förhållande till felet.

Den besiktningsman som utfört slutbesiktningen kan ofta hjälpa till att uppskatta vad som kan utgöra ett skäligt belopp.

Entreprenörens rättighet och skyldighet att avhjälpa fel

Ett eller flera väsentliga fel vid badrumsrenoveringen kan ge leda till en underkänd slutbesiktning. Entreprenören har därefter såväl rättighet som skyldighet att avhjälpa felen. Efter att det skett en ny slutbesiktning där entreprenaden blir godkänd har entreprenören rätt till full betalning, med undantag för enkla återstående fel, eventuella prisavdrag, viten eller skadestånd.

Behöver du stöd och råd efter underkänd slutbesiktning?

Vi erbjuder privatpersoner konsultation med en certifierad besiktningsman via telefon som besvarar dina frågor om besiktning och därtill relaterade teman. Kostnaden är 590 kr inklusive moms.

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss