fbpx

Är entreprenören tvungen att följa besiktningsmannens utlåtande?

Svar ja, såvida ni har anlitat en kunnig och erfaren besiktningsman som gjort korrekta bedömningar vid besiktningen. Det följer av såväl konsumenttjänstlagens bestämmelser, som branschens övriga standardavtal AB/ABT/ABS (BKKs avtal). Om besiktningsmannen å andra sidan gjort felaktiga bedömningar finns möjligheter att ompröva bedömningen exempelvis genom överbesiktning.

Till syvende och sist, om entreprenören inte hörsammar fel upptagna i utlåtande från besiktning, återstår rättslig prövning i domstol (eller i vissa fall genom skiljenämndsförfarande för kommersiella beställare). Igen, om blott besiktningsmannens bedömningar är korrekta så kan utslaget förväntas bli till seger för dig som beställare.

Välj besiktningsman med stor omsorg

Den som läser svaret noggrant har förstått att den avgörande faktorn är att besiktningsmannens bedömningar är korrekta. I annat fall kan det bli kostsamma bakslag och onödiga diskussioner. Klokt är därför att välja en certifierad besiktningsman som är ansluten till SBR…

certifierad besiktningsman
Välj alltid en SBR-ansluten och certifierad besiktningsman för din badrumsbesiktning

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss