fbpx

Vem ansvarar för renovering av badrum och kök, föreningen eller medlemmen?

Badrum och kök hör till fastighetens inre underhåll som bostadsrättshavaren ansvarar för. Det är alltså medlemmen som ska stå för renovering (löpande underhåll) av badrum och kök innan en fuktskada uppstår. Dock är det inte alltid som vare sig styrelse eller medlemmar förstår vad underhållsansvaret innebär eller när det ska ske.

Inventera behov av inre underhåll

Bostadsrättsföreningar bör utföra statusinventeringar genom besiktning av badrum och kök. På så vis får föreningen ett underlag som tydligt anger behovet av underhåll av badrum och kök. Detta kan sedan kommuniceras till medlemmarna som äger underhållsansvaret. En klok och prisvärd investering som förebygger höga kostnader och stort besvär vid fuktskador.

Utred skador genom skadebesiktning

Om en fuktskada väl inträffat är det angeläget för föreningen att omsorgsfullt utreda dess orsaker, så att kostnader fördelas på rätt ansvarsbärande part. Det är naturligtvis inte rätt att alla medlemmar tvingas finansiera skador som orsakats av andras underlåtenhet eller slarv.

Kontakta oss så berättar vi mer om statusinventering.

Vi hjälper dig med en kostnadsfri offert!

Vill du boka uppdrag, veta mer om våra tjänster eller ställa en fråga?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.
  • Hidden

Hej! Har du frågor eller önskar en kostnadsfri offert, ring oss på 08 400 200 70 eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi inom kort.

Mathias Eriksson
Besiktningsman
Kontakta oss